Boston Dynamics — американська інженерна компанія, що працює в галузі робототехніки. Відома своїми розробками для військових потреб на замовлення DARPA. Одним з найвідоміших виробів фірми є чотириногий робот BigDog.Раніше компанія працювала за контрактом з NAWCTSD над заміною навчальних відеороликів інтерактивними комп'ютерними симуляціями.
Президентом компанії є Марк Райберт, який створив її 1992 року разом з групою інженерів Массачусетського технологічного інституту.
У грудні 2013 року компанію Boston Dynamics придбала корпорація Google Inc, а компанію очолив Енді Рубін
8 червня 2017 року було оголошено, що холдинг Alphabet продав роботехнічні компанії Boston Dynamics і Schaft. Покупцем стала японська SoftBank — один із найбільших світових інвесторов в IT-бізнес, раніше придбала за кілька мільярдів доларів розробника процесорів ARM 
Два роки тому компанія Dynamics представила нове покоління свого двуного людиноподібного робота Atlas. Оновлена версія отримала здатність ходити по нерівних поверхнях, стрибати на одній нозі і навіть самостійно підніматися в разі падіння. Крім того, робот навчився орієнтуватися в просторі, ідентифікувати різні об'єкти і взаємодіяти з ними. Нещодавно машина отримала чергове оновлення і тепер його можливості вражають ще сильніше.
Фахівці з Boston Dynamics навчили «Атласу» якоїсь подоби паркуру. Тепер робот здатний не тільки бігати, але ще і перестрибувати на ходу перешкоди і навіть бігом вбирає на височини. Бот обзавівся достатньою обчислювальною потужністю для того, щоб одночасно використовувати свої руки, ноги і тіло для балансування своїх рухів, а також виконання широких і високих (40 сантиметрів) кроків. Для орієнтації і подальшого руху машина використовує комп'ютерне зору.
Мої посилання:

Комментарии